Sorry. Afgelopen. Uit.

Het spijt me bijzonder, maar het is per direct afgelopen met Margaritaijs. Dat ik verlies maak op de hele onderneming is nog tot daar aan toe, maar dat ik vervolgens bestolen word door het Hoofdbedrijfschap Ambachten–dat klaarblijkelijk beslag mag leggen op mijn spullen zonder zelfs maar naar de rechter te hoeven–is de druppel die de emmer doet overlopen.

Dat HBA is een brontosaurus die per al twee jaar geleden aangenomen wetsvoorstel door de Tweede Kamer is weggestemd. Kennelijk wordt die wet pas volgend jaar uitgevoerd en wordt het HBA dan pas opgeheven. Intussen halen ze nog even wat er te halen valt. In dit geval 30% van mijn omzet, waarmee mijn verlies op de hele onderneming oploopt tot 230%.

Overmorgen ga ik me bij de KvK laten uitschrijven. Daarna mag ik alleen nog maar ijs maken voor eigen gebruik.

Sorry, allemaal. ik maakte het graag voor jullie. Maar niet als ik daarmee ook nog eens een stel nietsnutten en legale struikrovers financieel moet onderhouden.

Posted in Uncategorized | 14 Comments

Eerste zomerdag met Rotterdams debuut

De tweede stad van Nederland heeft er lang op moeten wachten, maar aanstaande zaterdag 22 juni–de eerste volledige zomerdag van het jaar–is het zo ver: de Margaritaijsman popt up bij de fantastische Rotterdamse verwenwinkel Foodelicious, Mariniersweg 47 in Rotterdam. Kort na de middag worden daar de eerste ijsjes geschept. We gaan door tot sluitingstijd–of tot we uitverkocht zijn natuurlijk!

Allen daarheen dus! En hou vooral ook Twitter in de gaten voor het #margaritaijswoord van de dag!

Posted in Uncategorized | 16 Comments

Margaritaijsseizoen start in Almere

Die lange winter wilde maar niet om, je dacht dat er geen einde aan zou komen en meer van dat alles. Maar de dag dat je wist die zou komen is hier: de seizoensstart van de Margaritaijs-popups. En waar kunnen we op 25 en 26 mei beter aftrappen dan in ons eigen Almere, op het evenement Outdoor Eating, waar we vorig jaar twee heerlijke dagen hadden?

Kort en goed: we staan er, het weekend na Pinksteren van 11:30 tot 18:00 uur met het lekkerste ijs van Nederland. En waar het lekkerste ijs van Nederland wordt gegeten, schijnt automatisch de zon. Allen daarheen, dus!

Posted in Uncategorized | 35 Comments

Hoe margaritaijs een succes werd

Best lastig, je eigen succes verklaren. Of eigenlijk helemaal niet: je maakt het lekkerste ijs van Nederland en je zorgt dat mensen daarvan horen. Als je het snel zegt, klinkt het niet moeilijk.

Maar nu mag uw ijsmaker dat gaan uitleggen, op de Social Media Day van de AF&BM, de Association of Food & Beverage Management die op maandag 18 maart wordt gehouden in het Hilton Hotel in Soestduinen. Liefst 70 toppers uit de Nederlandse horeca krijgen dan te horen hoe margaritaijs via sociale media tot een onvervalste culthit uitgroeide.

Gelukkig mogen ze na al die droge kost ook gewoon proeven. Dat is ongetwijfeld het moment waarop duidelijk wordt dat ook met de meest briljante sociale mediacampagne ter wereld de basis voor je succes nog altijd een topproduct is.

P.S. Deze dag is een besloten evenement, alleen toegankelijk voor genodigden. Binnenkort nieuws over de seizoensstart voor het lekkerste ijs van Nederland.

Posted in Uncategorized | 23 Comments

Margaritaijs voor een vriendenprijs

Op 2 december, brengt de Antipakjesavond-matinee van Karin Luiten een hommage aan de Undergroundboerenmarkt van Marjan Ippel. En omdat het dat laatste evenement is dat Margaritaijs in juni vorig jaar zo spectaculair op de kaart zette, is het niet meer dan logisch dat de Margaritaijsman morgen in restaurant Fifteen acte de présence geeft.

Bovendien maken we een reis terug in de tijd. Want het ijs dat voor dit evenement is gedraaid, komt weer net als toen uit de keuken van @eetschrijver zelf, waar het allemaal begon. Bovendien wordt het geschept voor dezelfde prijs als toen: 2 euro voor een bolletje van het lekkerste ijs van Nederland. Nostalgie!

Kortom: allen daarheen!

 

Posted in Uncategorized | 29 Comments

Wat kost het?

De adviesprijzen voor consumenten zijn:

– 1 liter Classic of Strawberry:  €30,–
– 150 ml Classic of Strawberry: € 4,75

Dat is flink wat meer dan ander ijs.  Klopt. Margaritaijs is een compromisloos ijs, bereid met uitsluitend topkwaliteit ingrediënten zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen, bewaarmiddelen, verdikkingsmiddelen, stabilisatoren of andere hulpstoffen. Het is een ambachtelijk product dat veel handwerk vereist en niet kan worden bereid in grote industriële installaties. In de kleinste ijsmakerij van Nederland wordt momenteel dan ook slechts 50 liter per week van dit exclusieve ijs gemaakt.

Posted in Uncategorized | 39 Comments

Waar háál je het?

Dat heel Nederland over margaritaijs praat, is mooi. Maar als je nou wilt proeven?

– in Almere, Lelystad en het Gooi wordt margaritaijs door de maker zelf afgeleverd.
– in de rest van Nederland wordt margaritaijs door PostNL bezorgd (via okvlees.nl).
– margaritaijs is te koop bij Caulils Delicatessen in Amsterdam en (vanaf ca 20/11) bij De Keuken In te Assendelft.
– restaurants die margaritaijs afnemen zijn Aan de Amstel in Amsterdam en Tandjong Priok in Arum.
– cateringbedrijf Eef en Lien in Haarlem zet op verzoek margaritaijs op het menu.

Het aantal adressen wordt op korte termijn uitgebreid! Margaritaijs ook in úw winkel of horecagelegenheid? Neem contact op!

Posted in Uncategorized | 22 Comments

Dinsdag 9 oktober: Arnhem

Last minute: op dinsdagavond vanaf 19:00 u popt de margaritaijsman op in Arnhem, bij NjoyCafé. Dit is voor een privéfeestje, maar we krijgen net door dat het café verder gewoon toegankelijk is. Ieder die wil kan dus van een lekkere coupe margaritaijs komen genieten!

Allen daarheen dus!

Posted in Uncategorized | 13 Comments

Net niet dé Smaak

Je kunt de wind niet altijd mee hebben. In een ongemeen sterk deelnemersveld werd Margaritaijs, ondanks een klinkend juryrapport, net niet goed genoeg bevonden om als één van de negen beste nieuwe foodproducten van Nederland de finale in te gaan.

Dat is jammer en een gemiste kans. Desondanks is het per saldo een goede ervaring geweest waar we best weer ons voordeel mee kunnen doen. En natuurlijk zijn we mooi in beeld geweest, wat weer van enkele kanten nieuwe belangstelling opleverde. Kortom: voorwaarts. Wij gaan gewoon op sportieve wijze het ongelijk van de jury bewijzen.

Posted in Uncategorized | 18 Comments

De Smaak van Nederland?

Op donderdag 20 september staat het lekkerste ijs van Nederland in de halve finale van de Smaak van Nederland. Met 23 andere nieuwe foodproducten strijdt Margaritaijs dan om één van de negen finaleplaatsen.

Wij hebben er natuurlijk alle vertrouwen in. Morgenavond meer!

Posted in Uncategorized | 9 Comments