Belachelijk duur

De vraag wordt bijna dagelijks gesteld: waarom is dat ijs van jou toch zo belachelijk duur? Interessante vraag. Omdat het over eten gaat, weet je al bijna honderd procent zeker dat ze door een Nederlander wordt gesteld. Op gevaar af arrogant te klinken: nergens in Europa zijn mensen zo krenterig als het gaat om de prijs die ze voor hun voedsel willen betalen.

Dat een fles goede champagne gemakkelijk het tien- of twintigvoudige kost van een slobberwijntje uit de super, niemand die erover valt. Dat een beetje Mercedes een dozijn keer duurder is dan een Lada, iedereen vindt het doodnormaal. Maar ijs is eten, en dus mag een liter handgemaakt ijs, vervaardigd met topingrediënten waaronder écht gedistilleerd, geheel vrij van kleur- of smaakstoffen, conserveringsmiddelen, stabilisatoren, emulgatoren en verdikkingsmiddelen desondanks niet noemenswaardig duurder zijn dan een hupsakeebak van Unilever.

Raar land, dit. Maar goed: genieten niet zo belangrijk? Vooral géén margaritaijs kopen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.